Vásárolhatok-e regisztráció nélkül?

Igen! A rendelés során csak alapvető adatokat kell megadnod. 
 

Előre szeretnék utalni. Milyen számlaszámra kell utalnom?

Előre utalásos fizetés esetén minden esetben küldünk Önnek egy átutalásos számlát, amelyen megtalálaható a rendelése valamint az utalandó végösszeg (a számla általában a rendelést követő 24 órán belül érkezik meg). A végösszeget a számlán szereplő Raiffeisen Bank Zrt.-nél vezetett 12050002-01028451-00100002-es bankszámlaszára kell elutalni. Hivatkozni az e-mailben elküldött számla sorszámára kell az utalás során.

Mikor kapom meg a rendelt terméket?

Az, hogy Ön mikor kapja meg a terméket az a fizetés módjától valamint az aktuális készlettől függ. A szállítás előtt minden esetben egyeztetünk Önnel, hogy ne érje váratlanul az érkező termék. Ha a termék készletes, akkor a szállítást szerződött futár cégünk akár 48-72 órán belül tudja teljesíteni. Ha nem készletes a rendelt termék, akkor természetesen egyeztetjük Önnel a várható beérkezés időpontját.

Személyesen is át tudom venni a termékeket?

Igen! A megrendelt terméket az alábbi címen veheti át:
 
Mozaik Kerámia bemutatóterem
5000 Szolnok, Tószegi út 11
 
Nyitvatartás:
H-P: 8-17h
Sz: 8-12h

Mit tegyek ha az áru átvételekor sérült a csomag?

Amennyiben Ön sérült csomagot kap, az még nem jelenti azt hogy a dobozban található termék sérült, ezért arra kérnénk minden esetben vegye át a csomagot a futár előtt! Amennyiben az áru sérült kérjen a szállítótól jegyzőkönyvet a sérülés bejelentéséről! Ezek után kérjük haladéktalanul jelezze felénk panaszát. A sérült terméket saját költségünkön kicseréljük, amennyiben jegyzőkönyv készült a sérült csomag átvételéről! 

Van-e garancia a termékekre?

Igen, minden termékünkre van garancia. A garancia időtartama gyártó/termékfüggő.

Kérdésem van. Hova írhatok, kit hívhatok?

Kérdéseit az alábbi módokon teheti fel:
 
- E-mail: info@bebido.hu
- Telefon: 061/8000-444

Szállításkor beviszik a lakásomba a terméket?

Nem! A kiszállítás költsége nem tartalmazza a megrendelt termék lakásba történő beszállítását. 

Honnan tudhatom meg hol tart a rendelésem?

A rendelés állapotáról telefonon tudunk pontos tájékoztatást adni. 

Online megrendelés esetén szállítunk-e külföldre?

Csak országon belüli szállítást vállalunk. Külföldi rendelések esetében maximum a határ átkelőhelyig tudjuk a terméket leszállítani.

A honlapon bruttó ÁFÁ-s árak vannak-e feltüntetve?

A honlapunkon található árak bruttó fogyasztói árak, az ÁFA-t tartalmazzák.

Nem találok egy terméket a honlapon. Ettől függetlenül azt megvásárolhatom Önöknél?

Természetesen ha be tudjuk szerezni és kedvező árajánlatot tudunk adni a kért termékre meg!

Hol tudom megtekinteni aktuális rendeléseimet?

A rendeléseket bejelentkezés után az alábbi linkre kattintva éri el:

Olcsóbban találtam meg a terméket egy másik cégnél, de itt szeretném megvásárolni. Mit tegyek?

Küldje el nekünk annak az oldalnak a linkjét, ahol olcsóbban találta a terméket és ha van rá mód, akkor kalkulálunk Önnek egy kedvezőbb árat.


Burkolat


JAVASLATOK A BURKOLÓLAPOK KIVÁLASZTÁSÁHOZ, A BURKOLÁSHOZ, A BURKOLATOK TISZTÍTÁSÁHOZ.

Az eredményes vásárláshoz, az esztétikus és hosszútávra szóló, jó minőségű burkolatok építéséhez a legfontosabb tényező a burkolattal  kapcsolatos igények megfogalmazása, és a burkolólapok kiválasztása.   

Az első teendő: a burkolólapok vásárlását megelőzően, burkolatépítési szándékát beszélje meg a kivitelezést végző, a burkolatépítésben  jártas szakemberrel. Ezáltal segítséget kap a burkolólapok mennyiségének meghatározásához, a burkolat-építés kérdéseiben történő  eligazodáshoz.   

Kérjük, tájékozódjon a szükséges burkolólapok választékában, tulajdonságaiban: 

 A lapok típusában, méretezésében, színében és dekor választékában, felületi tulajdonságaiban.  

 A padlóburkoló lapok legfontosabb kérdéseiben, mint mázas vagy máztalan, fagyálló vagy belsőtéri, a kopásállóság  

fokozataiban és a felületi adottságokban, ami lehet rusztikus vagy sima, esetleg csúszásgátló felületű.  

 Döntsön a termék típusáról és határozza meg a szükséges mennyiséget, ahol számoljon a szakmai rátartással, a szükséges  

tartalék mennyiséggel.  

 Az első teendők között tájékozódjon a kerámia burkolólapok minőségére és minősítésére vonatkozó szabályokról,  

tudnivalókról.  

 A kerámia lapok követelményét nemzetközi, Európai Szabványok határozzák meg. E szabványok számát (jelzetét) és a  

burkolólapok – vételhez szükséges – legfontosabb tulajdonságait minden gyártó a csomagoláson feltünteti.  

 A kerámia burkolólapok a gyártási módok alapján - felhasználhatóságtól és a tulajdonságtól függően termékszabványok  

szerint, csoportokba van felosztva.  

A kerámia burkolólapok leggyakoribb csoportjai   

MSZ EN 14411:2004 G melléklet. Szárazon sajtolt, kis vízfelvételű kerámia burkolólapok -BIa csoport E ≤ 0,5%   

MSZ EN 14411:2004 H melléklet. Szárazon sajtolt, kis vízfelvételű kerámia burk.lapok BIb csop.0,5%< E ≤ 3%   

MSZ EN 14411:2004 J melléklet. Szárazon sajtolt kerámia burkolólapok - BIIa csoport 3% < E ≤ 6%   

MSZ EN 14411:2004 K melléklet. Szárazon sajtolt kerámia burkolólapok - BIIb csoport 6% < E ≤ 10%   

MSZ EN 14411:2004 L melléklet. Szárazon sajtolt kerámia burkolólapok - BIII. csoport E > 10%   


• 300x300 mm 0-ás caliber.   

    

Egy burkolatba mindig azonos kaliberű lapot szabad beépíteni!  

A kerámia lapok gyártásánál, a nagy zsugorodás miatt, elkerülhetetlen a lapok közötti méreteltérés. A méretek toleranciája, tűrése csak  azonos calibernél felel meg az Európai Szabványok követelményének. A lapok méreteltérése általában a gyártási méret (W) ± 0,6 %-a. Ez  az eltérés, pl. 30x30 cm-es lap esetében + / - 1,8 mm. Természetesen minden gyártó törekszik a caliber tartományok szűkítésére,  szigorítására.   

További lényeges tulajdonság a színárnyalat, a tónus (tono, nuance) figyelembevétele. Egy burkolatba – a caliberhez hasonlóan –  azonos tónusú, jelölésű lapot szabad beépíteni.   

A vásárlásnál kérjük, ellenőrizze, hogy az azonos felülethez, azonos caliberű és tónusú lapokat kapjon!   

FONTOS! A modern burkolólapok jellemzője, hogy a természetben megtalálható fa, vagy valamilyen kőzethez, a megtévesztésig hasonló  esztétikai megjelenésűek. Ennek a megjelenésnek jellemzője a nagyon markánsan látható, színátmenetes grafika. Erre vonatkozóan  az Európai Szabvány a burkolólapokat V1 (enyhe) – V4 (véletlenszerű) kategóriába sorolja, a színátmenet (foltosság változás)  vonatkozásában.   

A 30x60, 15x60, 15x90, 22,5x90 cm, illetve hasonló formátumú burkolólapok esetén a burkolólapokat egymáshoz képest eltolással (1/3,  1/4 az oldal hosszúsághoz képest) építsék be a burkolatba!   

A megfelelő burkolólapok kiválasztásával és a termékadatok ellenőrzésével Ön megteremti a feltételeket a jó burkolat  

megépítéséhez.   

A padlóburkoló lapok kopásállósági tulajdonsága: A padlóburkolatok felületi kopása a járó felületek igénybevételétől függ. A felületek  kopását nagymértékben segítik a keménytalpú lábbelik, az ezekkel behordott homokszemcsék és szennyeződések, fémsarkok.   

A felületi kopások csökkentése érdekében két teendő van:   

1. A felületi igénybevételhez kell a lapok típusát megválasztani, ami lehet II, III, IV ill. V kopási osztályú (PEI), ami azt jelenti, hogy a  

magasabb igénybevételhez magasabb kopási osztályú lapot kell választani.   

2. A burkolatok felületét óvni kell a szennyeződésektől (pl. külső lábtörlők használata, szükségszerű felületi takarítás).     


Előkészítő műveletek:  

Aljzat előkészítése:  

A burkolat kerülhet meglévő nem nedvszívó felületre (kerámia, pvc), padlókiegyenlítőre valamint nagyobb porozitású aljzatbetonra is. Az  aljzatbeton kellő szilárdságú (C12 minőségű) szennyeződésmentes legyen. Minden esetben a megfelelő tapadó híd alkalmazása szükséges.  

Lejtésviszonyok és szint ellenőrzése:  

Padló-összefolyó, zuhanytálca, medence, terasz kivitelezése esetén, a burkolatot az előírt lejtéssel kel készíteni.  

Lapkiosztás:  

Nagyobb felületek esetén burkolási terv készítése szükséges. Ez tartalmazza a lapkiosztást, a burkolat mintázatát, a hézagok előírt  szélességét, a dilatációs hézag helyét, méreteit, kialakítási módját, előírt tömítő anyagát, az ágyazó és fugázó anyagokra vonatkozó előírást.  A dilatáció helyét a tervezőnek kell meghatározni a burkolási terven. Padlófűtés estén a burkolati rétegrendszer kialakításához speciális  szakismeret szükséges, ezért ilyen helyen a burkolás rétegrendjét a tervezőnek kell meghatározni. E szempontokat az építési naplóba kell  rögzíteni.  

Burkolat készítése:  

A lapok vágását fúrását és mindennemű alakítását kizárólag szakember által a megfelelő szerszámmal szabad végezni. Nem megfelelő  felhasználás esetén reklamációt nem áll módunkban elfogadni!  

Kérjük burkolás előtt ellenőrizze a dobozon feltüntetett minőségi osztály, méret, színárnyalat és kopásállóság jelölést, valamint a gyártás  idejét, mert ezek figyelmen kívül hagyásából eredő reklamációt nem áll módunkban elfogadni!  

Belső térben nem fagyálló termék is alkalmazható, de külső térben, ahol csapadék és fagyhatás éri a burkolatot csak fagyálló lapokat szabad  alkalmazni, mely az „EN-ISO 10545-12 Kerámia burkolólapok fagyállóság meghatározás” vizsgálati módszer szerint meghatározott.  

A padlólapok között 3-5 mm hézagot (fugát) kell hagyni. A fuga egyenletes szélességét a kereskedelemben kapható műanyag távolságtartó  kereszttel lehet egyszerű módon biztosítani. Kizárólag ragasztásos módszerrel, külső térben csak úgynevezett flexibilis ragasztóanyaggal,  használható. Kivitelezés csak fagymentes, legalább +5C feletti hőmérsékleten végezhető. A ragasztóanyag felhasználási útmutatóját  alaposan át kell tanulmányozni és az abban előírt követelményeket szigorúan be kell tartani. Két komponensből álló ragasztóanyag  alkalmazása esetén a két komponens összetételét,keverési arányát pontos méréssel kell biztosítani.(Becsléssel történő összetevő adagolást  ne alkalmazzunk!) Lejárt szavatosságú ragasztóanyag nem használható fel! A ragasztandó felület tisztaságának, pormentességének az  ellenőrzésére, annak biztosítására különös gondot kell fordítani. Nedves, olajos, szennyezett aljzatra nem szabad burkolatot készíteni.


Szaniterek, kádak  


Az általunk forgalmazott termékek egy részét a gyártó egyedileg csomagolja a szállítási és raktározási sérülések megakadályozása miatt,  e csomagolóanyagok eltávolítását követően, felhasználást és szerelést megelőzően minden esetben ajánlatos megvizsgálni a termék  épségét. Felmerülő probléma esetén, kérjük számlával együtt, hozza vissza a terméket, a gyors kivizsgálás és ügyintézés érdekében. A  szaniterek és kádak fallal, illetve padlóval érintkező felületei síkok, ezért megfelelő felfekvés csak teljesen sík fal, illetve padlófelület esetén  biztosítható. Annak érdekében, hogy elkerüljük a termékek helytelen felerősítéséből eredő meghibásodásokat, töréseket, a padló és a fal érintkező felületeinek egyenetlenségeit ki kell egyenlíteni.

Erre a célra használható kiegyenlítő másszák:  

- fugázó mássza,  

- rugalmas (szilikon) massza.  

Nem alkalmazható gipsz, plasztikus kitt, vagy más kötés után térfogatnövelő ragasztóanyag, mert azok a termékek törését okozhatják.  Valamennyi szaniter termék szakszerű, megfelelő stabilitást biztosító rögzítése csavarozással történik.  

Figyelem!

Tilos a terméket "bebetonozni" cementhabarcs ágyba ültetni, vagy más rugalmatlan kötést eredményező  ragasztóanyaggal rögzíteni!  

A kiegyenlítő masszát közvetlenül a szerelés előtt a termék érintkezési felületére kell felhordani. A későbbi leszerelés megkönnyítése  érdekében célszerű a fal vagy padló termékkel érintkező felületet, leválasztó anyaggal (pl.: zsiradék vagy szappan) nagyon vékony rétegben bekenni. A felerősítő csavarokat olyan erővel kell meghúzni, hogy a kiegyenlítő massza körben kinyomódjon. Ezután a felesleges  masszamennyiséget el kell távolítani, és meg kell várni a mássza megkötését. Csak ezután szabad a csavarokat véglegesen meghúzni, mindkettőt azonos erősséggel. A kézikönyvben megadott méretek mm-ben szerepelnek és minden estben a kész, burkolattal ellátott fal, ill.  padló síkjától értendők.  

Figyelem!

A víz- és szenny-vízvezetékek csatlakozásainak kialakítása előtt ellenőrizzék a sarokszelepek és szenny-vízelvezetők ábrákon megadott csatlakozási méreteit! A rögzítő részek kiválasztását, a gyártó által biztosított szerelési útmutató segíti. Semmi esetre sem szabad a fém alátéteket közvetlenül a kerámiára fektetni, hanem közé műanyag, vagy gumi alátetet kell helyezni. A  felfekvő felületeknek a falon, vagy a talajon sík és nyomásálló felületeknek kell lenni. Termékeink felrögzítésénél figyelembe kell venni a rögzítő felületek, falak terhelhetőségét és ezért a nem megfelelő teherbírású falaknál, gipszkartonoknál, stb. teherviselő elemeket kell alkalmaznunk. Előtt kérjük, olvassa át figyelmesen a szerelési kézikönyv vonatkozó részeit!  

Olyan esetekben, ahol  további  forgalmazói hiba, vagy vevői tévedés, illetve kivitelezési hiba állapítható meg, a reklamációt nem fogadjuk el.

Kivitelezési hibának tekintjük a burkolatba épített hibás lapokat, a színhibákat, és a jól látható görbeséget és méreteltéréseket. A burkolatba  nem szabad beépíteni a következő hibafajtákat:     

• Törött, vagy repedt lapokat   

• Csorba, vagy sérült felületű lapokat   

• Nem a színárnyalathoz tartozó – erősen eltérő színű - lapokat   

• A toleranciának nem megfelelő lapokat.   

A minőségellenőrző vizsgálat minden esetben költségtérítéssel jár, a szakmailag megalapozatlan reklamációk vizsgálati költségét az a fél  viseli, akinek a hibájából a vizsgálat bekövetkezett.   

Őszintén reméljük, hogy tájékoztatónk segíti Önt a kerámia lapok kiválasztásában és felhasználásában.   


Zuhanykabinok  

Szállítás és tárolás  

1. A zuhanykabint a beépítésig jól szellőző helyen kell tárolni 

a. az üvegeket tartalmazó dobozt függőleges helyzetben élére állítva kell tárolni (FEKTETVE NEM SZABAD)  

2. Szállítás közben kerülje az erős nyomást és az ütődést.  

3. A kabin mozgatása közben kerülje az erős nyomást és az ütődést  

4. Amennyiben a kabint hosszabb ideig nem használja kapcsolja le az elektromos és vízhálózatról  

Karbantartási és üzemeltetési javaslatok  

1. A kabin tisztításához puha rongyot vagy törölközőt használjon, illetve semleges tisztítószert. A tisztításhoz nem ajánlott savas vagy  

alkalikus tisztító vagy fényesítő szer használata. Ezektől a termékektől a kabin besárgulhat.  

2. A kabint közvetlen napfénytől óvni kell, mert az a kabin sárgulását okozhatja, amelyre a garancia nem terjed ki.  

3. A zuhanykabin erősített üvegből és alumíniumból készült, ezért a kabin sérülésének elkerülése érdekében kerüljünk minden hegyes  

tárggyal való ütközést.  

4. A hidromasszázs funkció használatához a hideg és meleg víz nyomása 1 és 4 bar között legyen. Az optimális érték 3 bar.  

5. Fontos, hogy a csaptelep elé központi szűrő vagy szűrős sarokszelep legyen beszerelve, mivel a vízben levő szennyeződések a  

csaptelepet súlyosan rongálhatják. Szűrők hiányában a csaptelep elveszíti garanciáját.  

6. A termék bármilyen szabadtéri vagy fürdőszobán kívüli használata nem megengedhető.